Drift af metallografisk elektrolytisk korrosionsmåler

-en

Metallografisk elektrolytisk korrosionsmåler er en slags instrument, der bruges til overfladebehandling og observation af metalprøver, som er meget udbredt inden for materialevidenskab, metallurgi og metalforarbejdning.Dette papir vil introducere brugen af ​​metallografisk elektrolytisk korrosionsmåler.

Trinene i den metallografiske elektrolytiske korrosionsmåler er som følger:

Trin 1: Forbered prøven.

Forberedelse af metalprøven, der skal observeres til den passende størrelse, kræver normalt skæring, polering og rengøring for at sikre overfladefinish og renhed.

Trin 2: Vælg den passende elektrolyt.Vælg den passende elektrolyt i henhold til prøvens materiale og observationskrav.Almindeligt anvendte elektrolytter omfatter sur elektrolyt (såsom svovlsyre, saltsyre osv.) og alkalisk elektrolyt (såsom natriumhydroxidopløsning osv.).

Trin 3: I henhold til karakteristika for metalmaterialer og observationskrav justeres strømtætheden, spændingen og korrosionstiden korrekt.
Udvælgelsen af ​​disse parametre skal optimeres baseret på erfaring og faktiske testresultater.

Trin 4: Start korrosionsprocessen.Sæt prøven ind i elektrolysecellen, sørg for, at prøven er i fuld kontakt med elektrolytten, og tilslut strømforsyningen for at starte strømmen.

Trin 5: Overvåg korrosionsprocessen.Observer ændringer på overfladen af ​​prøven, normalt under et mikroskop.Alt efter behov kan der udføres adskillige korrosion og observationer, indtil der opnås en tilfredsstillende mikrostruktur.

Trin 6: Stop korrosion og rengør prøven.Når en tilfredsstillende mikrostruktur observeres, standses strømmen, prøven fjernes fra elektrolysatoren og rengøres grundigt for at fjerne den resterende elektrolyt og korrosionsprodukter.

Kort sagt er metallografisk elektrolytisk korrosionsmåler et vigtigt materialeanalyseværktøj, som kan observere og analysere mikrostrukturen af ​​metalprøver ved at ætse overfladen.Det nøjagtige princip og den korrekte brugsmetode kan sikre nøjagtigheden og pålideligheden af ​​korrosionsresultaterne og give stærk støtte til forskningen inden for materialevidenskab og metalbearbejdning.


Posttid: Mar-04-2024